داروخانه آنلاین دکتر مروارید انصاری فومنی
  • آدرس: تهران، پاسداران، روبروی بهستان دوم، پلاک ۳۵۵، ساختمان پزشکان امیر، طبقه ۶

کمبود کدام ویتامین باعث کبودی سریع پوست می‌شود؟

تاکنون دقت کرده‌اید که برخی از افراد خیلی زود با هر ضربه یا حتی به دلایلی نامشخص دچار کبودی پوست می‌شوند؟ تحقیقات نشان می‌دهد که کمبود برخی از ویتامین‌ها می‌تواند در سریع کبود شدن پوست تاثیرگذار باشد.

کمبود ویتامین C می‌تواند یکی از عوامل اصلی کبودی سریع پوست باشد. این ویتامین، یک آنتی‌اکسیدان قوی است که نقش مهمی در تولید کلاژن که یک پروتئین اساسی برای سلامت پوست است، دارد. ویتامین C به‌عنوان یکی از اصلی‌ترین مواد موردنیاز برای رشد، ترمیم و نگهداری بافت‌های پوستی عمل می‌کند. همچنین، این ویتامین در جذب آهن کمک می‌کند که از بروز آنمی و کاهش جریان خون به پوست جلوگیری می‌کند؛ بنابراین، کمبود ویتامین C می‌تواند باعث کاهش تولید کلاژن و سلامتی پوست شود که در نهایت منجر به کبودی سریع پوست می‌شود.

علت کبودی ناگهانی بدن

گاهی اوقات برخی عوامل ممکن است باعث لخته‌شدن خون و درنهایت کبودی پوست شوند. اختلالات ارثی مانند بیماری فون ویلبراند از جمله عواملی هستند که می‌توانند بر روی ساختار لخته‌شدن خون اثرگذار باشند. زنان به دلیل ساختار بدنی متفاوت‌تر، احتمالاً راحت‌تر از مردان دچار کبودی می‌شوند. تحقیقات نشان داده‌اند که مردان و زنان رگ‌های خونی و چربی را به طرز متفاوتی در بدن سازماندهی می‌کنند. رگ‌های خونی در مردان معمولاً محکم‌تر هستند که باعث کاهش آسیب‌پذیری و آسیب‌دیدگی کمتر آنها می‌شود. همچنین، با پیشرفت سن، ساختار محافظتی پوست و بافت چربی که از رگ‌های خونی محافظت می‌کند، ضعیف‌تر می‌شود، بنابراین حتی پس از بروز جراحات جزئی نیز احتمال کبودی بیشتر می‌شود.

انواع کبودی بدن

انواع کبودی عبارتند از:

کبودی بعد از ورزش‌کردن

فعالیت ورزشی شدید ممکن است چیزی بیش از فراهم‌آوردن درد عضلات برای شما باشد. اگر اخیراً به ورزش زیادی پرداخته‌اید، ممکن است در اطراف عضلات آسیب‌دیده، به کبودی دچار شوید. این امر می‌تواند ناشی از پارگی مویرگ‌های خونی و نشت خون به منطقه اطراف مویرگ باشد. اگر به دلایلی مانند فشار زیاد یا حرکات نامناسب بیش از حد طبیعی خونریزی رخ دهد، خون زیر پوست جمع شده و باعث ایجاد کبودی می‌شود.

کبودی بعد از مصرف برخی داروها

مصرف بعضی داروهای خاص ممکن است باعث بروز کبودی در بدن شما شود. داروهای ضدانعقاد خون (رقیق‌کننده خون) و داروهای مسکن بدون نسخه (OTC) مانند آسپرین، ایبوپروفن (ادویل) و ناپروکسن (الیو) بر توانایی لخته‌شدن خون شما تأثیر می‌گذارند. زمانی که لخته‌شدن خون شما مدت طولانی‌تری طول می‌کشد، خون بیشتری از رگ‌های خونی شما خارج شده و در زیر پوست جمع می‌شود. اگر مشکوک هستید که کبودی بدن شما به علت استفاده از داروهای بدون نسخه یا داروهای تجویزی است، به پزشک مراجعه کنید.

کمبود چه ویتامین هایی باعث کبودی پوست خواهند شد؟

ویتامین‌ها نقش‌های بسیار مهمی در عملکرد خون شما دارند. آنها به تشکیل گلبول‌های قرمز خون کمک می‌کنند، سطح مواد معدنی را حفظ می‌کنند و کلسترول خون را کاهش می‌دهند.

ویتامین C

ویتامین C از سیستم ایمنی بدن حمایت می‌کند و در بهبود زخم‌ها نقش دارد. اگر به‌اندازه کافی ویتامین C دریافت نکنید، ممکن است پوست شما به‌راحتی و به طور تصادفی کبود شود. علائم کمبود ویتامین C شامل:

  • خستگی و احساس ضعف
  • تحریک و حساسیت اضافی در پوست
  • مشکلات در لثه‌ها از جمله متورم‌شدن و خونریزی

به منظور جبران کمبود ویتامین سی در بدن علاوه بر منابع غذایی از قرص ویتامین سی استفاده کنید. قیمت قرص ویتامین سی بستگی به برند و کیفیت آن دارد اما معمولا با قیمت مناسب این مکمل را می‌توانید از داروخانه تهیه کنید.

آهن

اگر به بدن به‌اندازه کافی آهن نرسد، احتمال دارد به‌راحتی دچار کبودی شود. دلیل این امر این است که بدن شما برای حفظ سلامت سلول‌های خونی به آهن نیاز دارد. اگر سلول‌های خونی سالم نباشند، بدن قادر به تأمین اکسیژن موردنیاز برای عملکرد صحیح نخواهد بود که این می‌تواند باعث کبودی پوست شما شود.

سایر علائم کمبود آهن عبارتند از:

  • خستگی و ضعف
  • سردرد
  • سرگیجه
  • تنگی نفس
  • زبان متورم و دردناک
  • احساس سردی در دست‌ها و پاها
  • تمایل به خوردن موادی که خوراکی نیستند، مانند یخ، گل و خاک

با خرید قرص آهن می‌توانید از کم خونی جلوگیری کرده و از کبودی سریع‌ پوست نیز جلوگیری کنید.

ویتامین k

گرچه نادر است، اما کمبود ویتامین K می‌تواند سرعت لخته‌شدن خون را کاهش دهد، حتی در افراد بزرگسال سالم. زمانی که خون به‌سرعت لخته نشود، در صورت وقوع خونریزی، مقدار بیشتری از خون در زیر پوست جمع شده و باعث ایجاد کبودی می‌شود. علائم دیگر کمبود ویتامین K شامل:

  • خونریزی در ناحیه دهان و لثه‌ها
  • وجود خون در مدفوع
  • دوره‌های قاعدگی سنگین
  • خونریزی بیش از حد از جای سوزن یا زخم‌ها

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *